Marie-Jeanne Nijdam

Opgewekt, betrokken, eerlijk en een open levenshouding
Maak een afspraak

Marie-Jeanne

Sinds mijn kinderjaren ben ik al geïnteresseerd in biologie en de werking van de natuur. Als kind werkte ik graag met mijn handen en turnde ik op relatief hoog niveau. De combinatie van deze interesses leidde ertoe dat ik fysiotherapie ben gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende dertien jaar ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in diverse sportmedische praktijken in Amsterdam, Amstelveen en Zwitserland.

Na mijn afstuderen heb ik mij in 2006 gespecialiseerd tot geregistreerd oedeemtherapeut, waarin ik nauw samenwerkte met het VUMC (hoofd-halsoncologie). Als oedeemtherapeut heb ik tevens veel mensen behandeld en begeleidt tijdens hun herstel van borst- en huidkanker.

Hoewel ik mijn werk als fysio- en oedeemtherapeut met veel plezier deed, miste ik de mogelijkheid om binnen de grenzen van het vak mensen zo optimaal mogelijk te behandelen. Mijn interesse voor het menselijk lichaam gaat bovendien verder dan alleen het bewegingsapparaat. Ook voeding en gedrag beïnvloeden je functioneren. De keuze voor de zesjarige opleiding tot osteopaat was voor mij dan ook een logische keuze. In 2010 ben ik ben ik begonnen met de opleiding tot osteopaat, welke ik in 2016 succesvol heb afgerond. Naast mijn registratie (sinds 2016) als osteopaat D.O- M.R.O ben ik ook BIG-geregistreerd fysiotherapeut (sinds 2003).

Wat mij het meest boeit in mijn vak als osteopaat, is de diversiteit in contact met mensen. Wie heb ik voor me en hoe functioneert iemand. Hoe komt het dat deze persoon deze klachten krijgt? En wat heeft deze persoon nodig om weer optimaal te kunnen functioneren? Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen mens of lichamelijke klacht past perfect in een protocol. Dat is althans mijn visie. Als osteopaat streef ik naar maatwerk. Een fysieke aandoening kan soms in stand gehouden worden door bepaald gedrag, bewust of onbewust. Het samen onderzoeken en uitspreken wat er speelt kan ertoe leiden dat je je gehoord voelt. Dit kan inzicht en ruimte geven. Wanneer je ruimte krijgt kan je veelal beter functioneren (fysiologisch, mechanisch en mentaal).

In 2017 en 2018 heb ik diverse nascholingen gevolgd, betreffende vruchtbaarheidsproblematiek bij vrouwen, zwangerschap, bevalling en post-nataal herstel. In 2018 heb ik nascholing gevolgd betreffende osteopathie bij kinderen. Sinds 2020 volg ik de 2-jarige opleiding Osteopathie bij Kinderen aan de IAO te Antwerpen, welke ik medio 2021 zal afronden.

Eind 2017 heb ik 3 maanden rondgereisd door Nepal, waarbij ik mijn interesses in yoga en boeddhisme verder heb kunnen ontwikkelen. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan als osteopaat en fysio-, oedeemtherapeut in een lokaal ziekenhuis in Oost-Nepal.

Ik zou mijzelf omschrijven als opgewekt, betrokken, eerlijk en met een open levenshouding. Ik zie u graag in de praktijk tegemoet.

i

Vooropleiding

1993-1999
VWO-examen

1999-2003 opleiding
Fysiotherapie, Hogeschool van Amsterdam, cum laude

2006
Manuele lymfedrainage Vodder, Amsterdam

2010
Zwangerfit-docent, YVLO, Amsterdam

2010-2016
Osteopathie, College voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland, Amsterdam

2017
Verdediging thesis ‘Osteopathie bij duizeligheid’, geslaagd met lof.

2017
Conceptie, subfertiliteit en zwangerschap, IAO, Antwerpen
Bevalling, postnataal herstel en lactatie, IAO, Antwerpen

2017
200 YTT, Hatha yoga-docent, Kathmandu, Nepal

2018
Osteopathie bij Kinderen deel 1, Frank de Bakker, Antwerpen
Osteopathie bij Kinderen deel 2, Frank de Bakker, Antwerpen

2018
NVO Congres Migraine, Utrecht

2020 
Perinatale Psychologie, module 1, Terence Dowling, Gilze- Rijen

2-jarige Master Osteopathie bij Kinderen, IAO, Antwerpen

2021

Reanimatie en AED volwassen, kinderen en baby’s (2-jaarlijkse herhalingscursus), Rode Kruis, Haarlem

Nijdam Osteopathie

Marie-Jeanne Nijdam is gediplomeerd osteopaat en staat geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF).

Maak een afspraak

Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een opluchting ervaren voor klachten die blijven terugkeren en waarvoor geen oplossing mogelijk lijkt.

Bellen of appen:

Online afspraak maken

Gebruik de knop om online een afspraak te maken.

Hillegomstraat 12-14
1058 LS Amsterdam

+31 6 24 94 96 40
mj@nijdam-osteopathie.nl

Nijdam Osteopathie is aangesloten bij:

Nijdam Osteopathie

Adres:

Hillegomstraat 12-14

1058 LS Amsterdam

Routebeschrijving