Behandelwijze osteopathie

Hoe ziet een behandeling bij Nijdam Osteopathie eruit?

Maak een afspraak
i

Hoe behandelt uw osteopaat?

In mijn praktijk staan samenwerking, open staan om verder te kijken dan de fysieke uiting van je klacht en het vergroten van jouw zelfredzaamheid centraal.
We onderzoeken wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten.

Osteopaat Marie-Jeanne Nijdam onderzoekt of de weefsels in je lichaam mobiel zijn en of deze weefsels (zoals  zenuwen, spieren, organen, vliezen, bloedvaten) met elkaar samenwerken. Als er een gebrek aan beweeglijkheid blijkt, en dit heeft een relatie met je klacht, dan brengt de osteopaat dit door middel van osteopatische technieken weer in beweging.

Naast het optimaliseren van de mobiliteit word je je ook bewust van je (gedrags)patronen.
Iedereen functioneert in patronen (anatomisch, embryologisch, gedragsmatig). Gedurende je leven heb je deze opgebouwd om te kunnen overleven.
Meestal werken die patronen in je voordeel.
Maar soms blijkt, op de langere termijn dat iets niet meer voor je werkt en kun je ‘last’ van oude  patronen krijgen. Dan zou het fijn zijn als je daar inzicht in krijgt!
Marie-Jeanne Nijdam heeft hiervoor diverse psychologische nascholingen gevolgd.

Daarbij heeft zij het talent om met humor en door kritische vragen te stellen je te laten nadenken over jezelf en waarom je doet wat je doet. Als het nodig is gaan we dus de diepte in. Zodat je meer ruimte en ontspanning voelt en je niet blijft hangen in de fysieke klacht die je ervaart. 

Soms is volledig herstel niet mogelijk. Dan kan osteopathie wellicht toch ondersteunend zijn om terugkerende patronen minder sterk te maken. Bijvoorbeeld bij PTSS-klachten. Het doel kan dan zijn de balans tussen het activatie-rust systeem van je zenuwstelsel te optimaliseren.
Ook in deze situaties is mijn uitgangspunt altijd: wat kan er nog wel! Welke tools kunnen we je aanreiken zodat je toch een bepaalde mate van zelfredzaamheid kunt ontwikkelen.

Door deze gecombineerde methode krijg je inzichten en praktische tools om de mobiliteit van je lichaam en geest optimaal te houden en jezelf waar nodig bij te sturen.

Als alle structuren in je lichaam met elkaar samenwerken, jij de keuzes maakt die goed voor jou zijn dan zit je lekker in je vel en voel je je goed.
Dit is het doel van de behandeling door Nijdam -Osteopathie; dat jij weer floreert!

Yoga en osteopathie

Om je zelfredzaamheid te vergroten kunnen we de behandeling ondersteunen met yoga. Het kan een manier zijn om je lichaam voor te bereiden op de osteopatische behandeling, als ondersteuning tijdens het behandelproces, of als onderhoud na het behandeltraject. De yogatechnieken hebben Hatha yoga als basis en worden gecombineerd met yin-, ashtanga en critical alignment yoga. Naast de asana’s (houdingen) zijn ademhalingstechnieken (pranayama) een belangrijk onderdeel. Rekening houdend met jouw fysieke mogelijkheden, voorgeschiedenis en doelen (wat jouw lichaam nodig heeft). Neem contact op voor de mogelijkheden.

Multi-disciplinaire samenwerking

In mijn onderzoek en behandeling zal ik altijd oog houden voor de reguliere kant van een fysieke klacht. Ik heb een gedegen medische achtergrond (BIG-geregistreerd fysiotherapeut) en vind het belangrijk goed contact met reguliere zorgverleners te hebben.
Indien nodig werk ik samen met een GZ-psycholoog, jouw huisarts, de mesoloog (voedingsadvies/ suppletie mineralen/vitaminen), verloskundigen en kinderfysiotherapeuten. Uiteraard altijd in overleg met jou.

De mooiste combinatie van zorg is wat mij betreft een balans in nuchterheid (verstand), intuÏtie (gevoel) en holistische denkwijze. Dit alles gecombineerd met humor en eerlijkheid.
Ik ontmoet u graag in de praktijk.

Nijdam Osteopathie

Marie-Jeanne Nijdam is gediplomeerd osteopaat en staat geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF).

Maak een afspraak

Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een opluchting ervaren voor klachten die blijven terugkeren en waarvoor geen oplossing mogelijk lijkt.

Bellen of appen:

Online afspraak maken

Gebruik de knop om online een afspraak te maken.

Hillegomstraat 12-14
1058 LS Amsterdam

Routebeschrijving

+31 6 24 94 96 40
mj@nijdam-osteopathie.nl

Nijdam Osteopathie is aangesloten bij: