Saskia van Muijlwijk

Rustig, empathisch, met een no-nonsense blik

Maak een afspraak

Saskia

Van kinds af aan ben ik  gefascineerd door het menselijk lichaam, de mogelijke oorsprong van klachten en hoe deze behandeld kunnen worden. Deze fascinatie heeft geleid tot een boeiende carrière in de gezondheidszorg.

Na de middelbare school ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest als doktersassistente in verschillende ziekenhuizen en medische disciplines. Ik heb daar uitgebreide ervaring opgedaan, met name op de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie.

Mijn nieuwsgierigheid en verlangen naar meer kennis, hebben mij in 2014 ertoe aangezet te starten aan de 7-jarige opleiding tot osteopaat.
In 2021 heb ik de de opleiding ‘Osteopathie’ aan College Sutherland in Amsterdam succesvol afgerond met een thesis. De titel van deze thesis is “Osteopathie bij de behandeling van endometriose”.

Mijn passie om mezelf in mijn vakgebied en ook persoonlijk te blijven ontwikkelen is onverminderd groot. Ik blijf mijn kennis uitbreiden door middel van cursussen en nascholingen, altijd strevend naar de hoogste kwaliteit binnen mijn vakgebied.  Naast de behandeling van reguliere klachten ligt mijn interesse bij de behandeling van endometriose en bij  baby’s en kinderen. Om mij verder als osteopaat binnen deze doelgroep te specialiseren ben ik gestart met de 2-jarige opleiding Osteopathie bij Kinderen, welke ik dit lopende schooljaar zal afronden.

Vanaf 1 november 2023 tot juni 2024 zal ik mijn collega Marie-Jeanne Nijdam in Amsterdam West vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.

Dit is een geweldige kans om mijn ervaring in de osteopathie verder te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om jou of je kind te ondersteunen in het streven naar een gezonder en evenwichtiger leven. Iedereen is van harte welkom bij mij in praktijk Nijdam Osteopathie, van baby’s tot mensen van 100 jaar!

 

i

Vooropleiding

1989
MAVO-examen

1993 opleiding
Dokterassistente MDGO, Amsterdam

2014
Propedeuse Medische Basiskennis, Amsterdam

2014-2021
Master opleiding Osteopathie, College voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland, Amsterdam

2021
Verdediging thesis ‘Osteopathie bij de behandeling van endometriose’.

2021
VLOW- nascholing: Veno-lymfatische optimalisatie van weefsel, Amsterdam

2022-2024 (in opleiding)
2-jarige opleiding Osteopathie bij Kinderen (in opleiding), Pro Osteo, Gilze-Rijen

 

Nijdam Osteopathie

Saskia van Muijlwijk is gediplomeerd osteopaat en staat geregistreerd bij het Nederlandse Register voor Osteopathie  (NRO).

Maak een afspraak

Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een opluchting ervaren voor klachten die blijven terugkeren en waarvoor geen oplossing mogelijk lijkt.

Bellen of appen:

Online afspraak maken

Gebruik de knop om online een afspraak te maken.

Hillegomstraat 12-14
1058 LS Amsterdam

Routebeschrijving

+31 6 24 94 96 40
mj@nijdam-osteopathie.nl

Nijdam Osteopathie is aangesloten bij: