Wat is osteopathie?

Het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam

Maak een afspraak
i

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoek- en behandelwijze die zich richt op de bewegingsmogelijkheid van het lichaam. Voor een optimaal en klachtenvrij functioneren is het van belang dat de weefsels waaruit je lichaam is opgebouwd voldoende bewegingsvrijheid hebben. Leven is beweging. Het is een continu proces van groei en afbraak, vasthouden en loslaten. Al deze processen vinden zowel in de natuur om je heen, als in je eigen lichaam plaats. Voor groei, ontwikkeling en aanpassing aan de uitdagingen die het leven van ons vraagt zijn onder andere de juiste voeding, optimale vertering, opname van voedingsstoffen en uitscheiding van afvalstoffen van belang. Ook zijn de juiste aansturing en afstemming noodzakelijk. In het menselijk lichaam vinden deze processen plaats door middel van onze spieren, botten, bloed- en lymfevaten, fascia (vliezen), organen, hormonen, hersenen en zenuwen.

De osteopaat onderzoekt de bewegingsmogelijkheid van deze structuren en zoekt een verklaring voor deze bevindingen, in relatie tot uw hulpvraag. De mogelijke verklaringen vinden hun oorsprong in de embryologie, fysiologie, neurologie, psychologie en anatomie. Door deze holistische manier van onderzoeken en verklaren komt de osteopaat soms tot een oorzaak en behandeling van de klacht, op een geheel andere plek dan waar u de klacht ervaart.

Het doel van de behandeling is het bevorderen van de beweeglijkheid van de betrokken structuren en zodoende het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Zodat u weer klachtenvrij kunt functioneren.

Voor wie?

Osteopathie kan een oplossing zijn voor klachten van alle leeftijden, van baby’s tot senioren en van pubers tot zwangere vrouwen. Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een opluchting ervaren voor klachten die blijven terugkeren en waarvoor geen oplossing mogelijk lijkt. Mocht u twijfelen of behandeling door de osteopaat voor uw specifieke klacht van betekenis kan zijn, bel of mail dan gerust voor een vrijblijvend gesprek.

De osteopaat is geen vervanger van huisarts of specialist en zal indien nodig altijd doorverwijzen voor aanvullend onderzoek. Ik streef naar een goede samenwerking met uw huisarts, specialist en overige disciplines en stel het daarom op prijs als u hen op de hoogte brengt van uw behandeling.

w

Algemene klachten

  • Spier-, pees- en gewrichtsklachten
  • Rug- en nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Klachten na whiplash
  • Maag- en darmklachten (brandend maagzuur, verstopping, diarree)
  • Emotionele problematiek (trauma, vastlopen, burn-out/ overspannenheid, niet lekker in je vel zitten)
  • Slaapproblemen

Nijdam Osteopathie

Marie-Jeanne Nijdam is gediplomeerd osteopaat en staat geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF).

Maak een afspraak

Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een opluchting ervaren voor klachten die blijven terugkeren en waarvoor geen oplossing mogelijk lijkt.

Bellen of appen:

Online afspraak maken

Gebruik de knop om online een afspraak te maken.

Hillegomstraat 12-14
1058 LS Amsterdam

+31 6 24 94 96 40
mj@nijdam-osteopathie.nl

Nijdam Osteopathie is aangesloten bij:

Nijdam Osteopathie

Adres:

Hillegomstraat 12-14

1058 LS Amsterdam

Routebeschrijving